Ağustos 2024 Sergi Rehberi

YUNT – Mike Berg, “Buraya Nasıl Geldik?”

25 Mayıs – 25 Ağustos 2024

Mike Berg'ün “Buraya Nasıl Geldik?” Sergisi YUNT'ta | Artful Living

Mike Berg'ün "Buraya Nasıl Geldik" sergisi, 25 Mayıs - 25 Ağustos tarihleri arasında YUNT'ta ziyaret edilebilecek. Bu sergi, New York, Cheney ve İstanbul arasında süren yaşamı ve çalışmalarını gözler önüne seriyor. Sergide, özel olarak üretilmiş "Piramit" heykelinin yanı sıra, dış mekânda sergilenecek olan "Kafes" heykeli de bulunacak. Türkiye ile olan güçlü bağını yansıtan kilimler, amorf desenler ve eserlerin oluşum süreçlerini gösteren çizim ve planlamalar da sergide yer alacak. Ayrıca, 8 Haziran'da gerçekleştirilecek "Kamusal Alanda Sanat: Katılımcılık" başlıklı çalıştayda "Kafes" heykeli, etkileşimli bir tartışma platformu olarak kullanılacak.

Bulgur Palas – Magnum Photos, “Magnum İstanbul’da

29 Şubat – 31 Ağustos 2024

Magnum İstanbul'da

Bulgur Palas, dünyanın en prestijli fotoğraf ajanslarından biri olan Magnum Photos’un “Magnum İstanbul’da” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Paris, Londra ve New York merkezli Magnum Photos’un 77. yıl dönümüne özel hazırlanan bu sergide, 70 sanatçının 200’den fazla fotoğrafı yer alıyor. Ayrıca, 2017 yılında ajansa katılan ve savaş muhabirliği alanında The Bayeux Calvados Halk Ödülü ile iki kez World Press Photo ödülü kazanan Türk fotoğrafçı Emin Özmen’in 30 fotoğrafına da sergide özel bir bölüm ayrılmış durumda.

Bozlu Art Project – Karma Sergi, “Aykırı İşler”

17 Mayıs – 31 Ağustos 2024

Bozlu Art Project Mongeri Binası, 17 Mayıs - 31 Ağustos tarihleri arasında, Türk sanatının önde gelen sanatçılarının daha az bilinen eserlerine odaklanan “Aykırı İşler” sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratör Oğuz Erten’in yönetimindeki sergi, “Aykırı İşler” başlığı altında, sanatçıların genellikle göz ardı edilen veya farklı yorumlara açık çalışmalarını sergiliyor. Sergi, sanat tarihine alışılmış kalıpların dışında bakma ve yeniden değerlendirme fırsatı sunarken, alternatif bir sanat tarihi yazımının da mümkün olduğunu ortaya koyarak, yeni düşünce biçimlerinin önünü açmayı amaçlıyor.

Salt Galata – Itizar Barrio, “Öyleyse En Başa Dönelim”

23 Mayıs – 29 Eylül 2024

Salt'tan üç yeni sergi

"Öyleyse En Başa Dönelim" sergisi, sanatçı Itziar Barrio'nun "Madde Üçlemesi" adını verdiği video çalışmalarını bir araya getiriyor. Bu üçlemeyi oluşturan eserlerde, bilim insanlarından teknoloji uzmanlarına, vücut geliştirmecilerden robotik mühendislere kadar çeşitli alanlardan uzmanların görüşlerine yer veriliyor. "Öyleyse En Başa Dönelim", ortak varoluş fikriyle hafıza, duyumsama ve deneyim merkezli bedenin işlevini inceliyor. Zaman, mekân ve kolektif deneyimin kesişimlerine dikkat çekerken, bireyleri daha geniş toplumsal bağlamlarla bir arada tutan bağları yeniden düşünmeye davet ediyor.

İstanbul Modern – Olafur Eliasson, “Senin Beklenmedik Karşılaşman”

7 Haziran 2024 – 9 Şubat 2025

Olafur Eliasson “Senin beklenmedik karşılaşman” ile İstanbul Modern'de

Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk sergisi “Senin Beklenmedik Karşılaşman”, İstanbul Modern’de sanatseverlerle buluşuyor. Küratörler Öykü Özsoy Sağnak, Nilay Dursun ve Ümit Mesci’nin katkılarıyla hazırlanan bu sergi, Eliasson’un 30 yıllık sanatsal pratiğini gözler önüne seriyor. Sergi, sanatçının su, ışık, renk, algı, hareket, geometri ve çevre gibi temalara odaklanan 40’a yakın eserini içeriyor. Eliasson’un çalışmaları, izleyiciyle karşılaştığında tamamlanan ve benzersiz deneyimlere dönüşen olgular sunuyor.

Miniatürk Müzesi – Karma Sergi, “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi”

Süresizİstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi 60 binin üzerinde ziyaretçi ağırladıModelport’un hazırladığı “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi”, geçmişte dünya tarihini şekillendiren olaylar, şehirler ve medeniyetlerden esinlenerek, gelecekteki yerleşim ve yaşam dinamiklerini de göz önünde bulunduran teknolojik modelleri sergiliyor. Gerçek yaşamdan 87 kat küçük, hareketli modellerle oluşturulan bu sergi, bir zamanlar Roma ve Osmanlı İmparatorlukları'nın merkezi olan İstanbul’un 400 bin metrekarelik tarihi bölgesini yeniden canlandırıyor.