RARE IN THIS CONDITION...
Details ›RARE IN THIS CONDITION...
Details ›ONE OF THE FIVE RAREST COINS OF THE TURKISH REPUBLIC...
Details ›ONE OF THE FIVE RAREST COINS OF THE TURKISH REPUBLIC...
Details ›EVEN THE CANCELLATION IS VERY VERY RARE...
Details ›IN PERFECT CONDITION FOR THIS COIN...
Details ›EVEN IN CLEAN CONDITION, VERY VERY RARE, SULTAN II. ABDULHAMID PERIOD OTTOMAN BANK 3RD SERIES 5 LIRA CIRCULATED PERIOD COUNTERFEIT...
Details ›A MAGNIFICENT ORDER CREATED ONLY FOR WOMEN DURING THE PERIOD OF SULTAN ABDULHAMID II...
Details ›RARE IN THIS CONDITION...
Details ›RARE IN THIS CONDITION...
Details ›SCARCE IN THIS CONDITION...
Details ›SCARCE IN THIS CONDITION...
Details ›İstanbul’da kaçırılmaması gereken güncel sergiler: İstanbul Sanat Müzesi – Mustafa Taviloğlu, “Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Mustafa Taviloğlu”, BüroSarıgedik – Karma Sergi, “Solukdaş”, Galeri 77 – David Martirosyan, “Göçebe Yalnızlık”, DG Art Project – Güngör Taner, “NOBLESSE”, İMÇ 5533 – Damla Yalçın, “bir ev, içerisinde yaşadığım”, EVİN – Kuzgun Acar, “EVİN’Salon”, EVİN – Ilgaz Gürün, “Olmak Üzerine”, Yapı Kredi Galeri – Karma Sergi, “Yeryüzü Halleri”, Brieflyart Galeri- Hasan Kıran, “Abuzambak”, İBB Metrohan – Uğurcan Ataoğlu, “İsimsiz/Untitled”, Haliç Sanat 3 – Evin Kaçar, “Kolektif “İZ”, Piramid Sanat – Karma Sergi, “Aşırı Olumlu Manzaralar”, Arter – Yasemin Özcan, “Islak Zemin”
Details ›“Islak Zemin,” Yasemin Özcan’ın otobiyografi, kimlik inşası ve nesiller arası aktarım temalarını merkezine alan kişisel sergisi, toprak ile hatıralar arasındaki derin bağları keşfediyor. Sergi, toprağı hem kültürel bir metafor hem de dönüşüm aracı olarak ele alarak, kimlik ve dille şekillenen insan ilişkilerinin evrimini gözler önüne seriyor. Özcan, Alevi geleneklerine referanslar ve gündelik nesnelerle, miras, hafıza ve kentleşme gibi kavramları mizahi ve düşünsel bir dille yorumlayarak kırılganlığın içindeki umut arayışını araştırıyor.
Details ›Kolektif “İZ” sergisi, genç sanatçı Evin Kaçar’ın bireysel varoluş ve toplumsal hafıza arasındaki ilişkiyi sorguladığı ilk kişisel sergisi olarak sanatseverlerle buluşuyor. Mina’nın Çocukları Projesi kapsamında desteklenen sanatçı, eserlerinde seramik ve performans bileşenlerini bir araya getirerek izleyiciyi derin bir keşif yolculuğuna davet ediyor.
Details ›Usta sanatçı Hasan Kıran, 04 – 30 Mart 2025 tarihleri arasında Brieflyart Galeri’de “Abuzambak” başlıklı kişisel sergisiyle izleyiciyle buluşuyor. Ağaç baskı sanatında öncü isimlerden olan Kıran, oyma ve boyama teknikleriyle ürettiği ahşap eserleri ve baskı çalışmalarını sanatseverlere sunuyor. Sanatçı, eserlerinde yerel kültürlere, mitolojilere ve bilinçaltı dünyasına göndermeler yaparken, şamanik imgelerle bitkileri ve çiçekleri odak noktasına alıyor. Özgür YAREN’in sanatçı ve eserlerine dair değerlendirmesi ise sergi kataloğunda yer alıyor.
Details ›Küratörlüğünü Burcu Çimen ve Didem Yazıcı’nın üstlendiği “Yeryüzü Halleri” sergisi, milyonlarca canlı türünün paylaştığı dünyada hiyerarşiden uzak, eşitlikçi ilişki biçimlerini keşfetmeye davet ediyor. İsmini Birhan Keskin’in aynı adlı şiir kitabından alan sergi, ekoloji temelli eserler üreten on bir sanatçının resim, performans, fotoğraf, video, vitray, heykel ve yerleştirme gibi disiplinlerden çalışmalarını bir araya getiriyor. Sanatçılar, insan ve doğa arasındaki ilişkiyi eşitlikçi bir anlayışla yeniden yorumlayarak, sürdürülebilirlik, sosyal adalet ve topluluk hakları üzerine düşündürüyor. Çevre felaketlerinin yarattığı tahribatı ele alan sergi, ekoloji ve sanatı sosyopolitik bir bağlamda buluşturuyor.
Details ›EVİN, Ilgaz Gürün’ün ilk kişisel sergisi “Olmak Üzerine” ile sanatseverleri yaşamın içinde saklı kalan anları keşfetmeye davet ediyor. Gürün’ün resimleri, gündelik hayatın gözden kaçan küçük hikâyelerini görünür kılarken, alışılmadık kadraj seçimleri ve dramatik ışık kullanımıyla izleyicide tekinsiz ama bir o kadar da tanıdık bir his uyandırıyor. Sanatçının gözlem ve deneyimlerinden beslenen bu sergi, yaşamın absürtlüğünü alaycı bir dille ele alarak, insan olma hâline dair ortak bir empati alanı yaratıyor.
Details ›EVİN, 23 Ocak – 29 Mart 2025 tarihleri arasında “EVİN’Salon” sergisine ev sahipliği yapıyor. Paris’in tarihi Salon sergilerinden esinlenen bu sergi, geleneksel ve yenilikçi sanat yaklaşımlarını bir araya getiriyor. Resim, heykel, fotoğraf, gravür, serigrafi ve dijital yapıtlar gibi farklı medyumlarda sanat eserleri sunuluyor. Sergi, izleyici-yapıt ilişkisini sorgularken, etkinliklerle sanatın toplumsal dönüşümüne dair düşünmeye teşvik ediyor. Şule Gazioğlu’nun mekânsal tasarımını üstlendiği sergi, sanatseverler için bir buluşma noktası olmayı amaçlıyor.
Details ›Damla Yalçın, biyosanat ve ekolojik üretim süreçleriyle şekillendirdiği eserlerini izleyiciyle buluşturuyor. SCOBY malzemesiyle ürettiği çalışmalarından oluşan “bir ev, içerisinde yaşadığım” adlı sergisi, insan, mekân ve madde arasındaki ilişkiyi yeniden düşünmeye davet ediyor. Organik formların sanatsal bir anlatıya dönüştüğü sergi, 11-28 Mart 2025 tarihleri arasında İMÇ 5533’te ziyaret edilebilir.
Details ›“NOBLESSE” Sergisi, Türk Çağdaş resim sanatının önemli isimlerinden Güngör Taner’in, ışık ve renk armonisiyle oluşturduğu dinamik kompozisyonlarını izleyiciyle buluşturuyor. Sanatçı, soyut bir anlayışla renklerin özerkliğini vurgulayarak, koyu ve açık tonlar arasında ritmik bir denge yaratıyor. Sergide, renklerin özgürce dans ettiği, derinlik ve hareketle dolu eserler, izleyiciyi keşif duygusuyla etkiliyor. Taner, zıt renkleri ustalıkla bir araya getirerek görsel derinliği artırıyor ve her kompozisyonda dinamik bir ritim oluşturuyor.
Details ›Galeri 77, David Martirosyan’ın “Göçebe Yalnızlık” adlı ilk kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçının 2020-2024 yılları arasında ürettiği ve modern bireyin varoluşsal sancılarını yansıtan 22 eseri, dışavurumcu ve fotoğrafik kompozisyonlarıyla dikkat çekiyor. Cesur ve ritmik fırça darbeleriyle şekillenen bu çalışmalar, izleyiciyi çağımızın çelişkili gerçeklikleri üzerine düşünmeye davet ediyor. Teknolojik ilerlemenin ve bilgi akışının hızına kapılan insan, seçim özgürlüğü yanılsaması içinde gerçekliği algılama yetisini kaybediyor
Details ›“Solukdaş” sergisi, göç, evsizlik ve tahakküm gibi konulara odaklanarak, izleyiciyi ortak bir düşünme ve konuşma alanına davet ediyor. Farklı coğrafyalardan gelen ve toplumsal sınırların kıyısında kalan bireylerin ifade arayışlarını görünür kılmayı amaçlıyor. Sanatı bir diyalog ve paylaşım zemini olarak konumlandırarak, modern dünyanın yüzeysel iletişim biçimlerine karşı duruyor. İzleyicileri yan yana durmaya, empati kurmaya ve ortak bir soluk alanı yaratmaya çağırıyor.
Details ›İstanbul Sanat Müzesi – Mustafa Taviloğlu, “Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Mustafa Taviloğlu”
Details ›