I. DÜNYA SAVAŞI HARP MADALYASI
“J. H. WERMER BERLİN” DAMGALI
I. Dünya Savaşı (Çanakkale) Berlin üretimi subay tipi Harp Madalyası. “J.H. Werner Berlin” damgalı, kırmızı mine üzeri gümüş hilal ve tuğralı, “J.H. Werner Berlin” damgalı.
SÜPER KONDİSYONDA…
Nizamnamesinde “madalya” olarak zikr edilmesine rağmen aslında bir nişandır. Berlin üretimi mineli olanları 1. Dünya Harbi’nde Çanakkale, Galiçya, Kafkasya, Irak, Mısır ve diğer cephelerde savaşan Osmanlı ve Müttefik Devletler’in subaylarına ve cephe gerisinde hizmet veren kişilere verilmiştir.
Peyler
2 10Paylaş
Peyiniz: TL
Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
ORİJİNAL KURDELESİYLE İSTİKLAL MADALYASI (TÜRKÇE YAZILI)
Türkçe (Latin alfabesi) İstiklal Madalyası. İhdas Tarihi: 1921.
Orijinal kurdelesi ile.
Kahramanlık madalyası olan İstiklal Madalyası Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık gösteren askerlere ve sivillere, o dönemde milletvekili olanlara, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas Kongreleri’ne katılanlara, İstiklal Madalyası Kanunu adlı özel bir yasaya göre verilmiştir. 1 Kasım 1926 tarihine kadar Türkiye Millet Meclisi’nce verilmiştir.
Peyler
2 14Paylaş
Peyiniz: TL
Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
ORİJİNAL KUTUSUNDA “MECLİS-İ MEBUSAN AZALARINA MAHSUS GÖREV ALAMETİ”
ÇOK NADİR… SADECE II. MEŞRUTİYET 1. DÖNEMDE 125 MEBUSA VERİLMİŞTİR… EN SON 25 TEMMUZ 1908’DE VERİLMİŞ…
II. MEŞRUTİYET MEBUSLARI İÇİN SULTAN II. ABDÜLHAMİD TARAFINDAN BASTIRILMIŞ DEVLET NİŞANI…
ASLINDA NİŞAN OLMASINA RAĞMEN ÜZERİNDE TUĞRA YER ALMAMASI NEDENİYLE, DÖNEMİNDE “GÖREV ALAMETİ” OLARAK ADLANDIRILMIŞTIR…
MÜKEMMEL KONDİSYONDA…
Orijinal kutusunda II. Meşrutiyet Dönemi’nde Mebuslara verilen Meclis-i Mebusan Azalarına Mahsus Görev Alameti. Göbek kısmı ay yıldız şeklinde altından, gövdesi üzeri beyaz mine işe bezenmiş gümüşten imal edilmiştir. Göbekteki altından imal edilmiş ayın üzerinde “1322 Meclis-i Mebusan-i Osmani 1335” yazmaktadır.
Peyler
2 2Paylaş
Peyiniz: TL
Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
ORİJİNAL KURDELELİ YUNAN MUHAREBESİ MADALYASI
ÇİL
II. Abdülhamid Dönemi Yunan Muhaberesi Madalyası İhdas Tarihi: 1314 (1896).
Yunanlıların kışkırtması ile Girit’te 1896’da ayaklanma çıkması ve 1897’de Yunanlıların adaya asker çıkartmasıyla 17 Nisan 1897’de başlayan Yunan Harbi, Osmanlı ordularının 17 Mayıs 1897’de Dömeke’yi de zaptedip Atina yolunun açılması üzerine Batılı Devletler harbin durdurulmasını istemiş ve 20 Mayıs 1897’de İstanbul Antlaşması yapılmıştır. Ancak savaşın kazanılmış olmasına rağmen Girit’te Rusya, İngiltere, Fransa ve İtalya’dan oluşan bir yönetim kurulmuştur. II. Meşrutiyet’in ilanından (1908) sonra Girit Meclisi Yunanistan’a katıldığını ilan etmiştir
Peyler
2 3Paylaş
Peyiniz: TL
Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
HİCAZ DEMİRYOLU MADALYASI
SÜPER KONDİSYONDA, TAHSİS EDİLMEMİŞ, DARPHANE ÇİLİ
II. Abdülhamid Dönemi gümüş kaplama Hamidiye Hicaz Demiryolu Madalyası. İhdas Tarihi: 1318 (1900). Tahsis edilmemiş.
Hem Arabistan Yarımadası’nın muhafazası ve elde tutulması, hem de Hac farızasını kolaylaştırmak amacıyla İstanbul’u Mekke Medine ve Yemen’e bağlayan Şam’dan Medine’ye uzanan Hicaz Demiryolu’a ait işlerde çalışan, hizmet ve parasal yardım eden erkek ve kadınlara (diğer kişileri de teşvik etmek üzere) verilmiştir.
Peyler
2 5Paylaş
Peyiniz: TL
Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
ORİJİNAL KURDELELİ LİYAKAT MADALYASI
II. Abdülhamid Dönemi Liyakat Madalyası İhdas Tarihi: H.1308 (1890).
Sultan II. Abdülhamid tarafından ihdas edilen Liyakat Madalyası, Osmanlı vatandaşlarından sadakat ve kahramanlık gösterenlere takdir ve emsallerini teşvik amaçlı padişah tarafından verilen madalyadır. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine kadar diğer padişahlar tarafından da verilmiştir.
Peyler
2 10Paylaş
Peyiniz: TL
Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
ORİJİNAL KURDELELİ HARP MADALYASI
Reşad Dönemi Harp Madalyası.
Liyakat Madalyası Sultan Reşad döneminde, diğer madalyalarda olduğu gibi, kurdelesine çifte kılıç ve levha ilave edilmek suretiyle harp madalyası olarak kullanılmıştır.
Peyler
2 4Paylaş
Peyiniz: TL
Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde